BIOVAST / Produkcija / BIOVAST RIETAVAS / Mėsos ir kaulų miltai

Mėsos ir kaulų miltai

II kategorija

Tai visaverčių baltymų (juose yra visos būtinos aminorūgštys), mineralinių medžiagų biologine forma (kalcio, fosforo, magnio, kalio) ir B grupės vitaminų, ypač B5 ir B12, šaltinis. Be to, šios medžiagos įsisavinamos 90%. Bet kurio biologinio papildo paskirtis – geriausių galimų gyvulininkystės produktų rezultatų siekimas. Šia prasme mėsos ir kaulų miltai laikomi gana optimaliu sprendimu tiesioginėje „kainos – kokybės“ grandinėje. Baltymai ar proteinai yra vieni iš svarbiausių bet kurio organizmo struktūros elementų, kurie teigiamai veikia visus konstrukcinius procesus individo augimo, vystymosi, aktyvaus gyvybinio tonuso ir dauginimosi laikotarpiais. Jie dominuoja mėsos kaulų miltų sudėtyje, sudarydami 50%. Jau seniai žinomas faktas, kad būtina reguliariai papildyti gyvulių ir paukščių pašarus šiais elementais, kadangi jie tiesiogiai lemia kasdienių ūkio produktų (pieno, mėsos, kiaušinių) kokybę ir gaunamą kiekį.

Kokybiniai rodikliai
Stambumas, mm iki 3
Drėgnis, % 2-5
Rūgščių sk., mg KOH/g 20-30
Proteinų kiekis, % 50-55
Pelenų kiekis, % 20-28
Riebalų kiekis, % 12-16
Peroksidų sk., mekv/1 kg Iki 10
 

Parašykite mums: